Wat biedt Mybizzmail meer dan mailchimp

Wat biedt Mybizzmail meer dan MailChimp

Mybizzmailwordt nogal eens vergeleken met het Amerikaanse programma MailChimp. Bij het Mailchimp programma’s kan je het tot 2000 relaties gratis gebruikmaken, Mybizzmail rekent niets voor het aantal gebruikers maar voor verzending en een abonnement per maand of een On demand optie.

MailChimp is een goed professioneel nieuwsbriefprogramma. Ten opzichte van MailChimp heeft Mybizzmail een aantal plussen:

1. Interface in het Nederlands

Mybizzmail is in het Nederlands ontwikkeld. MailChimp is grotendeels vertaald; de interface is echter nog in het Engels.

2. Persoonlijke service

Mybizzmail is een Nederlands bedrijf met een Nederlandse service. Vragen beantwoorden we persoonlijk. Indien nodig bieden we hulp bij het maken van mailings, het opmaken van een nieuwsbrief, de interpretatie van de statistieken etc. Dit zorgt ervoor dat het lukt.

3. Gebruiksvriendelijk

Mybizzmail staat bekend om zijn gebruikersgemak; intuïtief weten gebruikers goed hun weg te vinden. MailChimp is voor sommigen te complex. Zo hoef je in Mybizzmail ook niet steeds een andere template te maken als je de indeling net wat anders wil, je sleept gewoon je afbeelding of tekst naar een andere plaats. Dit bespaart tijd en voorkomt frustraties!

4. In de meeste situaties is Mybizzmail veel goedkoper

Mailchimp lijkt goedkoop maar al heel snel sturen zij voor meer functionaliteit aan op een member account die meteen een stuk duurder is dan een Member account bij Mybizzmail. Automation mailings maken of andere campagnes zitten ook niet in het free pakket van Mailchimp. Dit bespaart geld!

5. Meer aanvullende functionaliteiten

Mybizzmail biedt aanvullende functionaliteiten om content makkelijk en snel in emailings te plaatsen. Denk hierbij aan: 

  • Bizznieuws - 200 + nieuwsbronnen
  • iMonitoring - Social media integratie.
  • Brieven verzenden (geautomatiseerd
  • Koppeling met honderden andere applicaties

Verder biedt Mybizzmail de mogelijkheid om Google Analytics te koppelen waardoor site en klikgedrag informatie in de rapportage zichtbaar is (webtrace). En als laatste aanvulling is het mogelijk om ook een online magazine samen te stellen.  

6. Maatwerk

MailChimp biedt geen maatwerk. Bij Mybizzmail kunnen we via maatwerk voldoen aan speciale wensen die je hebt ten aanzien van je email marketing uitvoering. Bijvoorbeeld een koppeling met je webshop.

7. Portal

Wij bieden partners de mogelijkheid Mybizzmail onder hun naam aan te bieden aan hun klanten. Elk account komt onder de portal van de partner te hangen. Daarbij krijgen partners een bureau korting. MailChimp biedt dit niet.

8. Gebruik van SPF, SPID, Dkim, Dmarc in nieuwsbrieven.

Deze instellingen helpen om de mailing indentiteit en authenticiteit te waarborgen. Zodat de mail minder in de spambox verdwijnt. Wij helpen onze klanten bij het instellen hiervan. Reputatie van een provider heeft grote invloed of je email bij je klant aankomt. Bij Mailchimp is dit in sterke mate afhankelijk van medegebruikers waardoor deze reputatie beïnvloed wordt.   

9. Automation mailings

Deze functionaliteit is in Mybizzmail door de 'trigger en action' instellingen veel flexibeler en uitgebreider van opzet. Zo kan bijvoorbeeld een automatische e-mailserie aangezet worden die gestart wordt na een (re)actie van een klant. Dit levert een beter resultaat op!